Боксов клуб "Самоков"

 

Предстоящи събития    Минали събития

 

Основан на 25 юли 2008г. Стартира с 30 трениращи момчета. Тренъор и председател на клуба е Весели Райчев. Клуба се развива в положителна посока. Има шампиони и вице-шампиони на републиканско ниво и много бронзови медалисти. Самоков беше домакин на европейското първенство по бокс за мъже. Едни от най-изявените съзтезатели са:

Ангел Ангелов-5 пъти шампиона на България за момчета, юноши и младежи. Вице-европейски за момчета през 2010 в Ямбол. 2 пъти бронзов медалист на европейско за юноши в Русия и България. Вече играе на професионалния ринг като има една победа от един мач.

Димитър Спаийски - републикански шампион за младежи до 22г. За кратко в националния отбор за мъже. На професионалния ринг има 2 победи и 2 загуби.

Мартин Савов - републикански медалист за момчета, юноши и младежи.

Алекс Стойков - бронзов медалист за младежи до 22г.

Иван Вучелийски - бронзов медалист за мъже 2 поредни години в супертежка категория.

Новата надежда при юношите е Станислав Шопов, който от едно състезание взе бронзов медал с 2 много ценни победи и есента е извикан на лагер с националния отбор.

На 5 и 6 септември предстои областен турнир за момчета, юноши и младежи в София. В този турнир участие ще вземат и самоковските боксъорчета.

joomlamodniyportal.ru

  

Kak da stigna    Спортна зала Арена Самоков - панорама 360°