Група самоковци пяха химна под дъжда

Патриотичен флашмоб събра група самоковци на площада на Самоков в дъждовния съботен ден. Събитието е инициирано като отговор на поругаването на песента за Райна Попгеоргиева и нейното изпълнение на турски език преди няколко седмици.

Флашмобът мина под мотото „Самоков пее химна” и беше определен за събота в 11:00 часа. Като преди това по идея на Борислав Пейчинов, който е един от главните виновници и двигател на инициативата, беше създадена група в социалната мрежа с цел да се популяризира начинанието и да събере повече поддръжници. И както обикновено става при подобен тип организирани мероприятия от социален характер заявилите желание да проявят своя патриотизъм бяха в пъти повече от реално присъединилите се.

Лошото време не попречи на ентусиасти да грабнат чадърите и знамената и да присъстват. Много млади хора бяха предпочели вместо да са в кафетата на топло да излязат и да покажат гражданската си позиция.

За да се създаде настроение, организаторите – Борислав Пейчинов и екипът на вестник „Самоков 365”, поканиха всички престрашили се да присъстват, въпреки лошите атмосферни условия  на едно българско право хоро… с чадъри. Малко след 11:00 часа талантливата Габриела Даганова запя химна, а прекрасният й глас изпълни цялото пространство, под съпровода на всички присъстващи.

Анна Манова

joomlamodniyportal.ru